Har ennå ikke tapt i Norge!

12 kamper på rad med poeng så langt.

Skrevet av Falk Horten

Svenske Martín Fusket Hossman er en skikkelig vinnerskalle. Etter tre og en halv måned i Norge har han ennå ikke tapt en eneste seriekamp – hverken som spiller eller trener!

Martín er strekspiller på Falks A-lag og trener for gutter 00/01. Så langt har han altså til gode å tape en eneste seriekamp etter at han flyttet til Norge.

– Resultatmessig har det gått veldig bra så langt, sier den sympatiske 22-åringen fra Norrköping. Kanskje har han dratt med seg masse positiv energi fra sitt svenske favorittlag i fotball? Laget fra hjembyen vant nemlig Allsvenskan for første gang på 26 år i høst, og i tillegg vant de også Supercupen (seriemesteren mot cupmesteren).

Martin Fossman

– Personlig føler jeg at jeg har en del å gå på før jeg er på topp. I begynnelsen var det vanskelig å skjønne alt som ble sagt, særlig på bergensk. Men nå kommer jeg mer og mer inn i både språket og spillestilen til Falk, sier Martín som nå har fått en assistentjobb på Holtan ungdomsskole i tillegg til håndballen.

Nå gleder han seg til å spille bortekamper i Bergen og Trondheim. Han har aldri vært på disse stedene før, og synes det er spennende å oppleve nye steder. I tillegg mener han at disse lange reisene er bra for lagmoralen:

– Vi er et veldig sterkt lag, og vi fungerer godt sammen. Men jeg tror at det å reise sammen vil gjøre oss enda mer sammensveisede!

– Hva er de største forskjellene på norsk og svensk håndball?

– Tempomessig er det nok ganske likt, men det er nok litt mer fysisk spill i Sverige. Jeg føler at dommerne er litt for raske med å gi utvisninger her. Generelt sett er også dommerne i Norge på et lavere nivå enn i Sverige, synes jeg.

Falk2015-1

Martín ønsker seg også en litt mer spektakulær ramme rundt kampene.

– Det bør være masse liv og røre når spillerne kommer inn på banen. Mørklagt hall og masse musikk er bra! Det er ganske bra i Holtanhallen, men på mange andre arenaer kunne det vært mye bedre.

– Jeg vil forresten takke publikum i Horten for et fantastisk liv på tribunen både borte og hjemme! Støtten de gir oss er «häftig» og betyr veldig mye for oss spillere.