Vårsesongen er i gang!

Nå starter neglebitinga.

Skrevet av Falk Horten

Det er fem kuldegrader og det snør ute. Likevel: Våren har startet for håndballfolket!

Høstsesongen var en suksess for Falk med 18 poeng av 22 mulige. Vi må nok opp på omtrent samme nivå for å være sikret en plass blant de to lagene som rykker opp.

Januar blir en spennende måned. Første kamp er borte mot Haugaland den 13. januar. En litt ekkel kamp mot et lag vi bør slå. Her er det viktig at gutta viser vei med en gang. Et tap til vil skape usikkerhet i rekkene, og må unngås for enhver pris. Falk slo Haugaland 29-24 hjemme. Da scorte ikke vestlendingene et eneste mål de første ti minuttene. De har tapt de siste fem kampene. Noen dager før jul vant Sandefjord 29-25 borte mot Haugaland. Dette er en kamp vi ikke har råd til å tape!

Johnny Jensen

17. januar blir det folkefest i Horten! På dagen da kongeparet feirer sitt 25-årsjubileum spilles årets kamp i Holtanhallen. Hjemme mot Nøtterøy – det blir ikke bedre enn det i 1. divisjon! Mens Falk gikk på en liten smell før jul, så har de røde nå vunnet fire på rad (etter å ha startet sesongen med sju tap). 19. desember slo de Lillestrøm, et lag Falk bare klarte uavgjort mot uka før. Med Johnny Jensen på banen og fulle tribuner så ser dette ut til å bli en neglebitende klassiker av de helt sjeldne!

Deretter blir det et lite mellomspill borte mot Sandnes, før mye av opprykksstriden avgjøres den 31. januar. Da kommer St. Hallvard til Holtanhallen. Glenn Solbergs unge menn har spilt på seg tonnevis av selvtillit, og bli en hard nøtt å knekke. Ta med valium og smertestillende. Denne kampen kan bli en stor belastning på kropp og sinn!

Magnus F

Dersom vi klarer oss helskinnet gjennom januarløypa er de to neste portene Follo (borte 7. februar) og Sandefjord (hjemme 14. februar). Kanskje kan vi allerede da skimte målgangen der nede og tro på en plass i Grundigligaen. Vi krysser alle fingre for en spennende håndballvår som ender med jubel i målområdet!