«Eirik den gode» har funnet formen

Banens beste mot Haugaland

Skrevet av Falk Horten

Han er ikke Falks største tekniker. Men han er sterk som en bjørn og snill som et lam.

24-årigen fra Stavanger fikk en skikkelig opptur på turen til sitt hjemfylke på onsdag. Fire mål og solid spill gjorde at han ble kåret til banens beste i 34-24-seieren mot Haugaland. Det er ikke dagligdags kost for den blide kjempen.

– Det var veldig kjekt at det løsnet litt for meg. Jeg følte at jeg hadde god flyt. Det blir ofte mer rom for oss strekspillere når motstanderen spiller 5-1-forsvar, sier Eirik, som synes at det var mange gode Falkspillere i kampen.

– Det er viktig at vi drar lasset sammen. Det holder ikke at en eller to har en god dag.

Eirik 2

– Hvordan følte du deg før kampen?

– Jeg følte meg egentlig litt tung og seig i kroppen. Det var noe tull med klokka i hallen, så kampen ble utsatt i 10 minutter. Det ble nesten litt «kaldstart».  Men jeg var innstilt i hodet på å gå ut og kjempe som en bjørn.

– Var det nerver i laget?

– Jeg tror de fleste har litt nerver før kamp. Jeg hadde kjempenerver. Det har jeg alltid. Spesielt når jeg skal starte. Men jeg tenkte: Nå har vi flydd til Haugesund og skal bo på fint hotell. Hvis vi reiser hjem uten poeng så har vi kastet bort masse tid og penger!

Eirik forteller at romkamerat Magnus Fredriksen sa før kampen at han trodde det ville løsne skikkelig, og han fikk rett i det. Magnus ble for øvrig toppscorer med 7 mål.

– Tor-Henning har sagt at «du spilte utespill som en keeper» da du kom til Falk. Hvordan har du utviklet deg?

– Jeg var nok litt keitete da jeg kom, og det er jeg nok også litt ennå. Jeg skal ikke skryte på meg noe annet. Jeg er ingen teknisk gudegave. Men det handler om å spille på det man er god på. Mine styrker er at jeg er stor og sterk. Nå trener jeg hardt for å blir bedre på de andre fasene i spillet.

 

Eirik 3

Eirik lever herrens glade dager i Falk-kollektivet i Hemidalsgate. Som ivrig friluftsmann syntes han det var fint å komme fra sludd i Haugesund til minus 10 grader og knitrende snø Horten.

– Og så er det alltid godt å komme hjem til Rosemarie, sier Eirik.

Nei, det er ingen dame. Det er Eiriks røde Mitsubishi han snakker om. En bil han er veldig glad i!

Nå gleder han seg stort til lokaloppgjøret mot Nøtterøy på søndag.

– Det hadde vært rått å spille mot Johnny Jensen som er gammel landslagsspiller. Får håpe han setter seg selv inn i laget, avslutter den blide stavangergutten.