«This County Ain´t Big Enough…»

Hvem vinner duellen på søndag?

Skrevet av Falk Horten

En tidligere landslagskjempe mot en «håndballprofessor» med erfaring fra yngres landslag braker sammen på søndag. Hvem er sheriffen i Nordre Vestfold?

Søndag spilles årets kamp i Holtanhallen. Det forventes fulle tribuner og «balkansk» trøkk på tribunen. Fredag møttes de to «kamphanene» i NRKs studio i Tønsberg.

– Er dette en hatkamp? spurte NRKs programleder på direkten.

– Nei, vi er stort sett gode venner. Vi kan «hate» hverandre i 60 minutter, og så gi hverandre en god klem etter kampen, svarte Daniel Birkelund.

To menn i studio

Nøtterøy rykket ned fra eliten i fjor, og har en litt tynn stall. Så tynn at Johnny Jensen har måttet sette seg selv inn i de fire siste kampene. Mot Kristiansand var han sterkt delaktig i at Nøtterøy nesten klarte uavgjort etter å ha ligget under med fem mål i slutten av andre omgang.

– Jeg har egentlig ikke lyst til å spille. Det har vært en nødløsning fordi laget ikke har prestert godt nok. Det er jo en grunn til at jeg la opp. Kroppen min er ikke trent for spill på dette nivået. Jeg kjenner det godt i knærna etter hver kamp, sier landslagskjempen som stoppet på nøyaktig 200 landskamper.

Johnny Jensen

Mange har hatt meninger om saken. Noen vil ha ham fast på banen, mens andre mener at han bør holde seg langt unna parketten. Men skal han spille mot Falk?

– Vi får se, sier han kryptisk. Jeg skal i alle fall varme opp.

Det han sier kan tolkes alle veier. Det virker som han har veldig lyst til å spille denne kampen, og da lengre enn bare de siste minuttene. Ettmålstapet mot Kristiansand ergrer Jensen noe vanvittig. Hadde kampen blitt spilt om igjen skjønner vi at han ville satt seg inn tidligere.

Jeg skal i hvert fall ikke spille, humrer Daniel på klingende bergensk.

Men kanskje assistenttrener i Falk, Rune Skytøen, blir satt opp på dommerkortet nok en gang? Borte mot Haugaland var han meldt inn, i tilfelle Magnus Sandvik Mangrud ble skadet. Nå slapp han det i den kampen.

Falk2015-5

Falk er favoritter i dette lokaloppgjøret, men Daniel Birkelund tar ingenting for gitt.

– Dette blir nok tett og jevnt. Uansett så blir det gøy med fulle tribuner og mye trøkk.

Johnny Jensen er skuffet over starten på sesongen. Syv tap, fire seire og så tap igjen. Nå handler sesongen om å berge plassen i 1. divisjon.

– Det er ingen som forventer at vi skal slå Falk på bortebane. Så vi kan gå inn i kampen med lave skuldre. Det er en fordel for oss, sier Jensen.

Nøtterøytreneren mener at Falk sin styrke er den store og brede stallen. Han har stor respekt for Daniel Birkelunds trenerfilosfi og kaller ham «dyktig, flink og nøye».

DSC_8061

Daniel på sin side trekker fram Jensen sin store spillererfaring og vanvittige vinnervilje. Han ser på Nøtterøy som et godt defensivt lag, som ikke er like giftige framover.

– I dag spiller Norge sin første kamp i EM. Hvordan tror dere at det går?

– Gjør vi det bra i dag mot Island kan det gå langt. Alt avhenger av et godt resultat i kveld, er de to trenerne enige om.

– Ser dere noen kommende landslagsspillere i søndagens to lag?

– Magnus Fredriksen og André Tuzov er de som ligger lengst fram i løypa om de fortsetter den gode utviklingen sin, mener Jensen.

Falk2015-9

Vi venter i sitrende spenning på søndagens duell. Kanskje Falks discjockey kan finne frem noen gamle western-slagere?