Sandnes knuste Kristiansand borte!

Ingen «walk-over» på søndag.

Skrevet av Falk Horten

Ser man kun på tabellen, ser søndagens bortekamp mot Sandnes ut som en grei oppgave. Men en kikk på lagets siste resultater forteller en litt annen historie.

Sandnes ligger på 7. plass på tabellen etter 6 seire og 7 tap. Falk vant ganske enkelt mot rogalendingene hjemme i begynnelsen av oktober, hele 31-22. Men Sandes har blitt mer samspilt utover sesongen. Onsdag klarte de bragden å slå Kristiansand med 10 mål borte (19-29)! Vi snakker altså om en brakseier mot det eneste laget som har slått Falk denne sesongen…


Ole Aarre

– Sandnes har absoutt en stigende formkurve, sier Ole Aarre, som er sportsjournalist i Sandnesposten. Før sesongen fikk laget mange nye spillere og ny trener, og det har tatt tid å få satt laget. I høst røk de ut av cupen mot et 2. divisjonslag, men på de siste fem seriekampene har det blitt fire seiere og et snitt på 30 scorede mål:

  • Sandnes-Charlottenlund 31-26
  • TIF Viking-Sandnes 24-29
  • Sandnes-Fjellhammer 31-24
  • Sandnes-Lillestrøm 28-31
  • Kristiansand-Sandnes 19-29

Laget store stjerne er Chris André Inglingstad (opprinnelig fra Fjellhammer). Han ligger på et snitt på seks mål per kamp. Imponerende når man tenker på at han ikke skyter straffer.

Chris

– Hvis du bare regner spillemål, så er Chris divisjonens toppscorer, sier Aarre.

Sportsjournalisten forteller at Sandnes har manglet en venstrekant. Men nå har også det løst seg, da den tidligere stjernen Mikael Lode har signert for klubben ut sesongen.

Svendsen

Sandnes Håndballklubb har som ambisjon å holde seg i 1. divisjon. Interessen for håndball er stigende i sykkelbyen.

– Før årets sesong måtte laget flytte fra den intime Giskehallen til den store Sandneshallen, som også brukes til friidrett. Men selv om det er løpebaner mellom publikum og spillerne er stemningen god, avslutter Aarre.