Follo(w) the plan!

«En kamp av gangen.»

Skrevet av Falk Horten

Søndag spiller Falk en nøkkelkamp borte mot Follo. Seier vil føre Falk et stort steg nærmere opprykk. Trener Daniel Birkelund har ikke tenkt å forandre den velfungerende planen.

– Vi har vært bunnsolide etter jul. Vi er inne i et bra driv, og det har vi tenkt å fortsette med, sier Birkelund.

– Hva er grunnen til at det har gått så bra?

– En av grunnene er at vi fokuserer på en kamp av gangen. Det høres ut som en klisje, men det er viktig.  Foran hver kamp gjør vi en grundig analyse av motstanderen. Vi trener på systemer vi skal bruke i kampen. Det som ser enklest ut på banen er som regel det det ligger mest og best arbeid bak.

Birkelund mener at Follo og Lillestrøm er de to lagene som er Falks største konkurrenter nå i serieinnspurten. Begge spiller med utgruppert forsvar.

– Det er litt uvant for oss, men vi taklet det bra i hjemmekampen. Follo har en rutinert backrekke med allsidige spillere. De spiller strukturert og tålmodig, og gjør lite feil. Selv skal vi ha korte avstander i vårt eget forsvarsspill. Vi skal flytte oss aktivt, og ha mye folk der ballen er hele tiden.

Falk stiller med fullt mannskap, bortsett fra Tormod Hauane som forsatt sliter med en kneskade. Dessuten er Sebastian Mårtensson på utlån til Nøtterøy.

– Dersom Falk slår Follo på søndag ser det veldig lyst ut med tanke på opprykk?

– Ja, da vil vi ligge godt an. Men akkurat det får andre ta seg av. Vi må bruke energien vår på å vinne kampen. Vi kan ikke fokusere på konsekvensene av resultatet, avslutter Falk-treneren.