Haslumtreneren vurderer søndagens kamp

Tom-Eirik Skarpsno synes Falk har noe spennende på gang!

Skrevet av arnt

Søndag kastes Grundigligaen i gang, og endelig er Falk tilbake i den største manesjen. Men det blir en tøff start: Haslum har kanskje Norges mest komplette spillerstall. Og fjorårets beste trener på benken!

– Vi har større bredde og flere gode spillere enn noen gang. Målet vårt er å ta gull i både serien og sluttspillet,  sier Tom-Eirik Skarpsno. 35-åringen omtales som en levende legende i Haslum, og det ble stort ståhei da han sa han skulle gi seg i vår. Det var før noen så at kalenderen viste 1. april!

Skarpsno 1

Bærumslaget har gjort noen fantastiske signeringer. For det første er Erlend Mamelund tilbake fra Tyskland. Det finnes vel ingen større ledertype i årets Grundigliga. Dernest har de fått skytteren Eirik Köpp fra erkerivalen ØIF Arendal. Han studerer i Oslo, og valgte derfor Haslum i år. Kristiansanderen omtales som en av Norges beste skyttere. Linjespilleren Dominic Grimstad (fra Bodø HK) og Thomas Kristensen (fra tyske Göppingen) er solide forsterkninger i det som allerede var et bra lag.

DSC_3569

Skarpsno er blitt en god venn og kollega av Falk-trener Daniel Birkelund. Begge er «håndballnerder» og snakker ofte håndballfag. Men de kan også utveksle gode råd om spillere og systemer.

– Daniel er utrolig struktuert og nøye. Han tenker langsiktig. Vi prates regelmessig, men i det siste har vi ligget litt lavere i terrenget. Nå som vi skal møtes i seriestarten må vi holde kortene litt tettere inntil kroppen. Det var derfor vi ble enige om ikke å møtes i Haslum Cup, sier Skarpsno.

DSC_8061

– Hvordan vil du vurdere årets Falklag?

– Laget har uten tvil det beste mannskapet jeg kan huske, så jeg tror det er helt realistisk at Falk kan klare sluttspill. Laget er jevnt besatt, uten noen klare svakheter og heller ingen klare styrker. Men jeg tror det kan kompenseres med hard lagmoral og publikum i ryggen. Kanskje kan Falk overraske slik som Kolstad i fjor, men da er man avhengig av at nøkkelspillerne fungerer optimalt. Spesielt er jeg spent på om målvaktene klarer eliteserienivået.

– Hvilke Falkspillere vil du trekke fram?

– Magnus Fredriksen har blitt veldig god. Han har tatt store steg det siste året. Steffen Berg Løkkebø er en artist som holder landslagsklasse på sitt beste. Og så er det viktig å få i gang Kennie Boysen. Han er jeg også spent på.

Flag

– Hvordan tror du kampen går?

– Vi er jo favoritter, og går for seier. Men det blir ingen lett oppgave i den fullsatte Holtanhallen!