Ganske fornøyd til tross for null poeng

Falk-trener Daniel Birkelund surmuler ikke til tross for tre strake serietap.

Skrevet av arnt

Falk har ikke hatt noen drømmeåpning på årets sesong. Tre tap i serien, og slått ut i fjerde runde i cupen er ikke mye å slå i bordet med. Likevel ser ikke Falk-trener Daniel Birkelund helt svart på situasjonen.

– Cuptapet hjemme mot Sandefjord (28-29) var selvfølgelig noe vi er svært skuffet over. Men i serien har vi periodevis spilt bra mot tre av medaljefavorittene, ser Birkelund.

Han er først og fremst fornøyd med store deler av målvaktsspillet og det etablerte forsvarsspillet. Det etablerte angrepsspillet har også blitt bedre, mener treneren.

Men i noen perioder har Falk-laget fått «black-out», som da en 12-7-ledelse mot Halden endte med 13-16 til pause. I hjemmekampen mot ØIF Arendal lå de blå under med hele 3-12 etter 15 minutter. Slik perioder kan man ikke ha mot god motstand.

– Enkelte på tribunen mener at mange av Falk-spillerne ikke «blør for drakta», og at de ikke har «tenning» nok. Hva sier du til det?

– Det er jeg helt uenig i! Det er bare tull at spillerne ikke har «tenning». Selvfølgelig har de veldig lyst til å vinne hver eneste kamp, fnyser Birkelund.

– Hvordan angriper dere Elverum-kampen?

– Vi forbereder oss på vanlig måte. Vi har kartlagt Elverums spillestil så godt vi kan. De har et fryktelig godt lag med seriens beste kantspillere, gode målvakter, en linje som spiller på landslaget (Petter Øverby) og så har de fått inn en svensk toppscorer i Josef Pujol.

Men Falk-treneren gir seg ikke før dommeren blåser av kampen:

– Har vi en toppdag, og de spiller litt under pari, så har vi en sjanse til poeng.

Vi minner bare leserne om siste hjemmekamp mot Elverum. Da vant Falk som kjent 32-23. En seier som førte til at hedmarkingene mistet gullet den sesongen.

PS! Wiktor Jedrzejewski (syk) og Fredrik Haaland (skulderskade) spiller ikke kampen.