Kvalik-håpet lever!

Med to serierunder igjen, kan alt skje!

Med kun to serierunder igjen ligger Falk på direkte nedrykk, men det kan fort endre seg i løpet av to kamper. Her får du en kjapp innføring i hvordan tabellsituasjonen ser ut, og hvilke muligheter Falk har til forlenget Grundigliga-spill.

Falk tok to livsviktige poeng på søndag mot Kolstad, i en meget spennende kamp. En kamp som virkelig inneholdt alt; røde kort til begge lag, strafferedninger, diskusjoner, jevnt over 60 min og ett-måls-seier. Falk vant kampen 25-24, etter scoring av Kolstad i siste sekund.

 

Med to serierunder ser tabellsituasjonen slik ut:

9 Halden Topphåndball 20 6 2 12 525 – 577 14
10 Lillestrøm TH 20 6 0 14 505 – 573 12
11 Falk Horten 20 5 0 15 477 – 568 10
12 St.Hallvard 20 2 0 18 474 – 574 4

12. og 11. rykker direkte ned, 10. spiller kvalifikasjon mot 3. plass i 1. divisjon og 9. plass beholder plassen i Grundigligaen.

St.Hallvard er allerede klare for nedrykk, så kampen om plassene er mellom Halden TH, Lillestrøm TH og Falk Horten. Ved poenglikhet blir det avgjort på innbyrdes oppgjør, der slår Falk Lillestrøm med 56 – 53 sammenlagt. Når det gjelder Halden så står det 58 – 58 etter to kamper. Da går det over på målforskjell, hvor Falk i skrivende stund ligger med -91 og Halden TH med -68. Det vil si; skal Falk sikre seg trygg plass er de avhengige av to tap for Halden TH, maks to poeng til Lillestrøm TH, to seiere for Falk, samt skaffe seg 23 fler «pluss-mål» enn Halden TH.

Slik ser de to siste serierundene ut:

Falk:

Bodø – Falk

Falk – Drammen

 

Halden TH:

Haslum – Halden TH

Halden TH – Elverum

 

Lillestrøm TH:

Elverum – Lillestrøm TH

Lillestrøm – Bækkelaget

 

Både Halden TH og Lillestrøm TH møter betydelig sterkere motstand enn Falk i de to siste kampene, men i håndball kan jo alt skje. Sjansen for sikker plass er minimal, men kvalifikasjons plassen er fullt mulig å sikre seg. Går Lillestrøm på to tap, trenger Falk kun én seier.

 

Allerede førstkommende søndag spilles nest siste runde, da møter Falk Bodø i Bodø Spektrum kl 18:00. Kampen sees selvfølgelig også på handballtv.com! Deretter spilles siste runde førstkommende onsdag, og her kan alt bli avgjort. Møt opp i Fort Holtanhallen når Falk møter Drammen i sesongens siste kamp!
Billetter kjøpes i døra, eller på TicketCo: //fhh.ticketco.no/falk_horten_vs_drammen