• Foto: Jan-Rolf Ludvigsen

Forsvarsbragd da Falk snudde kampen etter pause!

Falk blir eliteserielag neste sesong også. Det kan vi fastslå etter at Johnny Jensens gutter onsdag slo Kolstad 22–19 i Holtanhallen. Det skjedde etter en andreomgang der Falks forsvar og Zivojin Ilic’ målvaktsspill ble avgjørende i en uhyre tett og spennende kamp.

Onsdagens resultater innebærer at det blir Bodø HK som må ut i kvalifiseringskamper mot St. Hallvard, mens Falk – nå nr. 8 på tabellen – fortsatt kniver med Kolstad om den siste plassen i sluttspillet.

– Alle seire er deilige, men denne smakte virkelig ekstra godt, smiler Falk-trener Johnny Jensen. – Innsatsen og vinnerviljen i andreomgangen står det virkelig stor respekt av. Vi overtok ledelsen for første gang da ti minutter gjensto, og derfra og inn var vi helt rå. Dette var en seier gutta virkelig fortjente. De har slitt målbevisst og ærgjerrig på hver eneste trening de siste månedene, og avslutningen viser jo at trening lønner seg. Dette var vel ikke all verden til håndballkamp, men vi hadde marginene på vår side i de avgjørende minuttene – til tross for at vi gjorde litt for mange feil.

Bare ett baklengs

Og det var altså først og fremst Falks forsvarsspill som ble avgjørende. Falk slapp bare inn sju mål etter pause og bare ett de siste ti minuttene. Da vartet Zivojin Ilic opp med spektakulært publikumsfrieri og ble kamphelt med noen helt avgjørende redninger.

Etter pause spilte vi forsvar som i transe, sier Falk-kaptein Simen Heyerdahl. – Jeg tror aldri vi har flyttet beina så raskt og så samstemt noen gang tidligere. Jeg følte at jeg var den midterste delen av en ugjennomtrengelig mur, smiler 28-åringen, som ennå ikke vet om han kan fortsette i Falk når han nå er ferdig med utdannelsen på Politihøyskolen.

Manglet tempo

Kolstad var klart best i en rotete og målfattig 1. omgang, og Falk-spillerne virket mest nervøse og ukomfortable foran fullpakkede tribuner i Holtanhallen. Angrepsspillet manglet tempo og besluttsomhet, og det var bare Fredrik Haalands aggressivitet på høyresiden som lettet litt på trykket.

Kolstad ledet 6–4 etter et kvarter, og selv om Falk holdt kontakt med trønderne, manglet den sprudlende superviljen som skulle til for å knekke trønder-koden. I stedet for susende skudd ble angrepene skjemte av grove pasningsfeil og avslutninger på halvsjanse. Kolstad kunne lett ha ledet mer enn 12–10 halvveis.

Håkon startet moroa

Så mye bedre var heller ikke innledningen på andreomgangen. Kolstad ledet 15–12 før Falk for alvor fikk orden på formasjonene. To mål av Stefan Ilic tente nytt håp blant 500 poengsultne supportere på tribunen, og da Håkon André Pettersen mesterlig satte inn 16–16 fra sykkelstien i Holtanveien, begynte moroa for alvor.

Michael Jonassen sørget for Falk-ledelse for første gang da han kontret inn 19–18 ti minutter før slutt, og så fulgte Oleg Macharashvili opp med ett av sine lunefulle underarmsskudd. Midt i opphentingsperioden fortsatte imidlertid Falk å gjøre grove og meningsløse pasningsfeil, og det var altså forsvarsspillet og Zivojins mirakuløse redninger som gjorde at Falk holdt koken helt inn. Kolstad fikk rett og slett ikke mål i kampens sluttfase, og Michael Jonassen kunne avslutte en nerveslitende avslutning med scoring til 22–19 fra strek.

Zivojin avgjorde

– Jeg synes vi spiller en brukbar kamp, sier Kolstads rutinerte trener Valery Putans. – Vi har sjanser til å henge med hele veien, men Falk hadde den beste målvakten, og det ble avgjørende.

– Vi sikter naturligvis mot sluttspillet nå, sier Falk-kaptein Simen Heyerdahl. – Det er en helt ny situasjon for oss foran siste serieomgang. Vi har sikret ny kontrakt, og med seier i Bodø om en uke kan vi ta enda et steg mot toppen.

– Vi er gode nok til å klare det, supplerer trener Johnny Jensen. – For denne gjengen er ingenting umulig akkurat nå.

 

(Innlegget sto skrevet i Gjengangeren 14.3.18)