• Foto: Vidar Kalnes

Sånn skal vi nå sluttspillet..

Målvakt Zivojin Ilic og årets spiller i Falk, Stefan Ilic er optimister før onsdagens kamp mot Bodø

Falk trenger bare ett poeng i avslutningskampen mot Bodø HK onsdag for å være helt sikre på plass i eliteseriens sluttspill.

Det er de åtte beste lagene som får plass i sluttspillet. Det er fortsatt Falk og Kolstad som kniver om den avgjørende 8.-plassen på tabellen. Etter 21 av 22 seriekamper har Falk 18 poeng og Kolstad 17.

Om vi forutsetter at Kolstad tar begge poengene i sin hjemmekamp mot formsvake ØIF Arendal, vil de havne på 19 poeng. For å komme opp på 19 må Falk på sin side altså minst klare uavgjort i Nordlandshallen. Ett poeng vil være nok, for da går Falk i så fall foran Kolstad på innbyrdes oppgjør.

Det sørget Michael Jonassens 22-19-scoring i onsdagskampen i Holtanhallen for. Den kan rett og slett ende opp med å være helt avgjørende. Falk tapte 20–23 i Trondheim før jul, så sammenlagt er det 42–42 mellom de to lagene, men Falk har 20 bortemål mot Kolstads 19, og det er det som avgjør til Hortens lagets fordel.

I sluttspillet kjempes det om plasser i Europacupene neste sesong. Det spilles som en cupturnering. Elverum – som for lengst er seriemestre – kan velge motstander blant lagene 6, 7 og 8 på tabellen. Falk, som i beste fall kan bli nummer 8 ligger i så fall svært utsatt til for nye møter med mesterlaget fra de dype østerdalske skoger. Lag nummer 2, 3 og 4 på tabellen får så i tur og orden velge motstandere fra nederste tabelldel.

Det spilles best av tre kamper. Det best plasserte laget har hjemmekamp først. Uavgjorte kamper skal avgjøres med ekstraomganger og eventuelle straffekast. Laget med størst seier får fordelen av hjemmekamp i en eventuell tredje kamp.

(skrevet av Jan-Rolf Ludvigsen, for Gjengangeren)

Hvis du ikke har anledning til å reise og heie frem gutta i Bodø Spektrum kan du følge kampen live på Håndball-TV her. NB; Kampstart 19.45