• Foto; Vidar Kalnes

Falk-kapteinen legger opp

Siste kamp er spilt bekrefter Simen Heyerdahl: – En fryktelig vanskelig avgjørelse, men tida er inne for å gi seg.

Siste kamp er spilt bekrefter Simen Heyerdahl: – En fryktelig vanskelig avgjørelse, men tida er inne for å gi seg.

Det er bare å høre på stemmen til Simen Heyerdahl at dette ikke er noen enkel avgjørelse, og heller ikke lett å snakke om.

– Det har vært en lang og vanskelig vurdering. Jeg har ombestemt meg flere ganger i løpet av det siste halvåret. Jeg prøvde også så godt som mulig å skyve den endelige avgjørelsen foran meg til vi hadde sikret plassen i eliteserien, sier 28-åringen fra Holmestrand.

11 sesonger

Selv om han bare er 28 år, har en full seniorkarriere bak seg. 21. mars var han ferdig med sin 11. sesongen på seniornivå for Falk. En karriere som har tatt ham fra 2. divisjon til eliteserien, og jammen fikk han ikke være med på Falk-historie også denne sesongen – berge eliteserieplassen uten å måtte spille kvalifisering først.

– At vi klarte det, synes jeg var veldig stort. Det går an å snakke om å etablere seg på det nivået nå, sier Simen.

– Men, ferden videre går altså uten deg.

– Ja, jeg har landet på dette nå. På de 11 sesongene har jeg opplevd mye, mye mer enn jeg hadde trodd da jeg kom hit. Men nå har jeg kommet til et punkt i livet, som gjør at regnestykket for å få opp tidskabalen begynner å bli vanskelig, sier Falk-kapteinen.

Utrolig takknemlig

En ny faktor i tidskabalen er at han nå er ferdig med sin utdannelse, og skal finne seg jobb.

– Det stemmer, og det er en del av vurderingen jeg har gjort, sier han.

– Og du gir deg helt? Ikke noe nedtrapping til lavere divisjoner?

– Nei, akkurat nå er jeg helt ferdig. Men jeg skal selvfølgelig ikke garantere at jeg aldri gjør et comeback på lavere nivå for moro, sier Simen Heyerdahl, som har noen avsluttende ord til Falk:

– Jeg har hatt det fantastisk bra i klubben i 11 sesonger, og jeg er utrolig takknemlig for mulighetene jeg har fått og alt jeg har opplevd, sier «Kongen av Holtanhallen».

Ryggraden i laget

Det er ikke vanskelig for Tom Skogsholm i Falks sportslige utvalg å finne superlativer, når vi ber han si litt om Simen Heyerdahls betydning og posisjon i Falk.

– Han har på mange måter vært ryggraden i laget fra han kom hit som følge av et samarbeid med Holmestrand da 90-årgangen var G16-lag. Det er ikke uten grunn at han har fått kallenavnet «Kongen av Holtanhallen», sier Skogsholm, og fortsetter:

– Simen er en fantastisk person og spiller som etterlater seg et stort tomrom i garderoben, og ikke minst kan vi oppleve et stort hull i vårt midtforsvar. Det blir ikke lett å erstatte en slik spiller og person. Han har også vært utrolig lojal mot klubben, selv om mange klubber har vært ute etter ham, sier Skogsholm.

 

Selv om Falk beklager avgjørelsen, er de ikke overrasket. De har visst at han har vært i tenkeboksen.

– Vi håpet i det lengste at han skulle ombestemme seg, sier Skogsholm, og legger til:

– Skulle han gjøre det, vil vi ta imot ham med åpne armer. Uansett håper vi i framtida at vi vil få nytte av ham i andre roller i klubben.

 

(Artikkelen sto på trygg i Gjengangeren 1. april 2018)