• Foto: Aleksander Limkjær

Denne helgen skal håndballfolket gjennom en uvanlig treningsøkt

Håndballspillere er gode på å brukene hendene – men ikke på den måten de skal gjøre i helga

Møringastranda, Vollane og Tivolistrand og hele Hortens befolkning skal få nyte godt av innsatsen til håndballgruppene til SK Falk og Borre IF. Denne helgen trår medlemmene til med en søppelryddingsdugnad.

Det skjer i samarbeid med Ragn Sells.

– Vi har et samarbeid med organisasjonen Hold Norge rent. Fra 30. april til 6. mai har de aksjonen «Strandryddeuken». Det er denne Falk og Borre nå tyvstarter på denne helgen, forteller Thomas Kjelling salgssjef i Ragn Sells.

Samfunnsinnsats

Kort fortalt fungerer opplegget slik at de som ønsker å delta i aksjon registrerer disse på nettsiden til Hold Norge rent. Man kan også melde seg på andre aksjoner, og melde inn områder hvor det er mye forsøpling. Deretter får Ragns Sells beskjed, og utstyrer aksjonene med nødvendig utstyr og konteinere.

– Vi kontaktet Falk, og spurte om dette var noe for dem – og det var det, sier Kjelling.

– Dette er en samfunnsinnsats vi mer enn gjerne blir med på. Horten skal bli renere og penere, sier daglig leder i Falk håndball, Linn Fagerberg.

Gjøre en innsats

Det har vært fokus på søppelrydding i Horten hele denne uka. Linn Fagerberg skulle gjerne sett at Falk var invitert til å delta på det også. Helgens aksjon skjer uavhengig av den kommunale aksjonen.

– Jo flere, jo bedre, sier hun.

Thomas Kjelling i Ragns Sells oppfordrer så mange som mulig til å bli med på «Strandryddeuka»

– Husk bare å registrere dere. Utenom perioden kontakt oss gjerne, sier han.

(Artikkelen er skrevet av Aleksander Limkjær, og sto på trykk i Gjengangeren 26.4.18)