Anja Hammerseng-Edin til Bakkenteigen 5. juni

Falk og Borre går sammen om å arrangere foredraget «Talentets Indre kamp – Mental styrke hos unge utøvere», basert på Anjas bok med samme tittel.

Dette er vi stolte over å få til. Anja Hammerseng-Edin klarer å snakke til barn, ungdom og voksne samtidig. Det er ganske unikt. I tillegg kommer hun med noe jeg mener er viktig for alle, men spesielt viktig for dem som går i ungdomsskolen og de som har barn i ungdomsskolen, sier Petter Kirkeby, sportslig leder i Borre IF Håndball.

Den tidligere håndballspillere har gitt ut boken «Talentets Indre kamp – Mental styrke hos unge utøvere». Dette er også temaet i foredraget.

– Det handler om å bygge sin egen identitet og utvikle seg. Hun sier det veldig enkelt og fint: «Alle kan utvikle seg, man må bare se mulighetene». Fokus i barne- og ungdomsidretten skal være på utvikling ikke å vinne. Og de samme tingene kan sies om barn og ungdommer som gjør andre ting enn idrett, sier Kirkeby.

Samarbeid

Det var en trener i Borre som tok initiativ til foredragskvelden med Hammerseng-Edin. Klubben fikk god avtale med henne, og booket Bakkenteigen kulturhus.

– For vår klubb er dette en stor greie, så vi tok kontakt med Falk og lurte på om de ville gjøre dette sammen med oss, sier Kirkeby.

– Og det ville vi selvfølgelig. Petter og jeg er enig om at klubbene burde gjøre mer sammen. I tillegg mener jeg det er viktig at klubbene setter ting som dette på agendaen, sier Linn Fagerberg, daglig leder i Falk håndball.

Alternativ dugnad

5. juni er datoen for foredraget. De to håndballklubbene går nå bredt ut for å fylle Bakkenteigen. For samtidig som de mener folk bør få med seg Anja Hammerseng-Edins budskap, så er dette noe de håper gir kroner i klubbkassa.

Jeg kaller dette en alternativ form for dugnadsform. De som kjøper billetter er med på en klubbdugnad, som sikrer vår evne til å gi barn og ungdom et håndballtilbud, sier Kirkeby.

Foredraget er åpent for absolutt alle. Billetter fås hos Ticketco.

– Dette bør være interessant for veldig mange. Skolene, blant annet, sier Fagerberg.

(Artikkelen er skrevet av Aleksander Limkjær, og var publisert i Gjengangeren 1.5.18)