• Foto: Vidar Kalnes

Møter tre gullkandidater først: Ingen kjære mor for Falk

Om 1,5 måned braker det løs. Johnny skal lede Falk ut i første seriekamp i eliteserien 2018/19 i Drammenshallen 5. september

På papiret er det tre av Norges største lag vi møter først. Så det er bare å ønske de lykke til, sier Falk-trener Johnny Jensen og ler.

Det siste er selvfølgelig sagt i hans sedvanlige offensive stil, men Johnny Jensen ser faktisk fordeler ved å møte disse lagene tidlig i sesongen.

– Jeg vil heller møte de tidlig, enn når de er ordentlig innkjørt. Jeg mener det er en fordel å få de med en gang. Poeng mot lag av det kaliberet er bonuspoeng, men det er klart at vi bør helst ha to poeng av de seks som er mulig i de tre kampene. Hvis ikke får vi kniven på strupen mot Nærbø i fjerde kamp, og det kan være ødeleggende. Det så vi mot Sandnes i fjor høst, sier Falk-treneren.

Tredelt oppkjøring

I Falk-leiren har de registrert oppsettet, men ser ingen grunn til å mase så mye med det nå.

– Akkurat nå har vi et helt annet fokus, enn hvem vi skal møte når og hvor fra høsten av. Skal vi være klare til høsten, så handler det om å gjøre et godt stykke arbeid i oppkjøringen, sier han.

Oppkjøringen er tredelt. Falk har trent mye og hardt og 26. juni spilte de treningskamp mot St. Hallvard, før gutta tok en velfortjent sommerferie, dog med egentrening.

Videre plan er treningskamper mot Haslum (1.8), ØIF Arendal, Nærbø og Bækkelaget.

– I slutten av august tar vi en treningsleir i Danmark, sier håndballtreneren, som kan melde om at i mai og juni nå har Falk-spillerne trent tøffere og hardere enn i fjor, med gode resultater.

Hvis Johnny Jensen skal synes noe om den kommende sesongen i eliteserien, så tror han det blir en interessant sesong.

– Jeg tror det blir jevnere enn i fjor. Det er ingen som peker seg ut som klare bunnlag, slik som det var i fjor. Vår plan er å gjøre det bedre enn i fjor. Skal vi klare ta det, må vi helt klart heve oss, sier han.

Samtidig mener han at Falk fort kunne tatt flere poeng forrige sesong.

Ja, helt klart. Vi var direkte uheldig med et par resultater forrige sesong. Jeg liker å være offensiv, og det synes jeg alle rundt laget også skal være. Vi skal heve oss, og da er det snakk om å nå sluttspillet. Da må alle gjøre en skikkelig jobb, sier Johnny Jensen.

(Artikkelen sto på trykk i Gjengangeren 21.6.18)